ZAKLJUČEK TEKMOVALNE LIGE ŠRD MARKOVCI V LOVU RIB S PLOVCEM ZA SEZONO 2016

ZAKLJUČEK TEKMOVALNE LIGE ŠRD MARKOVCI V LOVU RIB S PLOVCEM ZA SEZONO 2016

SONY DSC

Od članstva ŠRD Markovci, ki šteje 70 članov jih je 33 bolj ali manj uspešno sodelovalo v tako imenovani ligi društva, ki se je delila na spomladanski in jesenski del. Vsak del tekmovanja je štel deset tekem za uvrstitev pa se šteje sedem ugodnejših. Kot zanimivost naj naveden, da smo tekmovalci v spomladanskem delu ujeli 3.238 kg rib. Za obuditev spomina je spomladanska uvrstitev sledeča:

3. Miran ZOREC

2. Janko PETROVIČ

1. Leopold PERGER

Uvrstitev jesenskega dela lige:

3. Janko HORVAT

2. Leopold PERGER

1. Viktor SLAMERŠEK

V jesenskem delu pa smo tekmovalci ujeli 4.448 kg oziroma skupaj 7.686 kg rib.

Vsi trije prvo uvrščeni jesenskega dela s prejeli za svojo uspešnost lične pokale.

SONY DSC

ČESTITAMO!

Skupni zmagovalec za leto 2016 pa je postal Viktor SLAMERŠEK za kar je prejel tudi veliki prehodni pokal lige ŠRD Markovci. Še enkrat iskrene čestitke dobitnikom pokalov, ostalim pa prav lepa hvala za sodelovanje in vabljeni na tekmovanje v prihodnjem letu.

SONY DSC

Prvo uvrščeni tekmovalec SLAMERŠEK Viktor: "Za mene je to sezona presežkov, skoraj na vseh tekmah, ki sem se jih udeležil sem bil če že ne na vrhu pa zelo blizu. Težko bo to sezono v taki obliki uspehov ponoviti naslednje leto".

Zadnje uvrščeni tekmovalec: LESJAK August: "V vsakem tekmovanju mora očitno biti nekdo tudi zadnji. Nimam ravno ribiške sreče, imam pa voljo do ribolova in se ob vodi lepo in prijetno počutim v čisti in urejeni okolici ribnika v Prvencih".

Predsednik KOSTANJEVEC Branko: "Zadovoljen sem z udeležbo članov na tekmah, saj liga predvsem pomeni obliko druženja, ki pa se nadaljuje v tekmovanje. Čestitam vsem dobitnikom priznanj in vas vabim na tekmovanje v naslednjem letu".

Po podelitvi je sledilo družabno srečanje s pogostitvijo za katero je poskrbelo vodstvo društva in kar nekaj ribičev vinogradnikov je prineslo na pokušino pridelek iz svojih vinogradov.

Naslednji dan torej 22. 10. 2016 pa je bila velika vsesplošna delovna akcija, ko se je urejala in čistila okolica ribnika in okolica ribiškega doma, sam ribiški dom okrog katerega smo uredili podstenje (pocje). Ker smo v akciji "Ocenjevanje okolja 2015" v kategoriji vaških domov imeli po mnenju strokovne komisije najbolj urejen objekt v občini Markovci si želimo, da bi tako ostalo tudi v bodoče.

Akcije se je udeležila dobra polovica članstva s svojimi delovnimi sredstvi in voljo do dela.

SONY DSC

Gospodar ŠRD Markovci LESJAK Ivan: "Vidim, da ljudje sprejemajo ribiški dom za SVOJ kar je dobro in se temu primerno obnašajo glede urejenosti, kar se vidi v urejenosti doma, njegove okolice in okolice ribnika. S tem je tudi druženje ljudi v domu in ob ribniku prijetnejše, saj v urejeni okolici in prijetni družbi ribičev se lahko vsak dobro in prijetno počuti. Lep ribiški pozdrav DOBER PRIJEM.

Ignac Habjanič