RIBOLOV OB PRAZNIKU OBČINE MARKOVCI

RIBOLOV OB PRAZNIKU OBČINE MARKOVCI

SONY DSC

ŠRD Markovci je na Velikonočni ponedeljek (17. 04. 2017) organiziralo veliko ribolovno tekmovanje v lovu rib s plovcem za pokal občine Markovci v prelepem okolju ribnika v Prvencih. Na tej tekmi lahko nastopajo-sodelujejo samo vaščani občine Markovci ne glede na to, če so člani ŠRD ali pa ne. To je sicer tretja tekma v taki obliki - namreč posamična konkurenca. Do leta 2015 se je tekmovanje odvijalo v ekipni obliki in sicer je vsaka vas imela ekipo s štirimi tekmovalci. Nekateri so komaj in z veliko muko našli štiri ribiče - tekmovalce, ki so bili pripravljeni tekmovati kot predstavniki svoje vasi, dočim je v nekaterih drugih vaseh bilo kar nekaj interesentov, ki pa niso mogli tekmovati zaradi ekipnega sistema in tako je vodstvo ŠRD prisluhnilo željam in omogočilo nastop vsem, ki so zainteresirani, da se s svojo aktivno prisotnostjo vključijo v praznovanje občine Markovci.

SONY DSC

Na tekmi je sodelovalo bolj ali manj uspešno 33 ribičev-tekmovalcev, ki so zastopali sedem vasi občine Markovci, iz dveh vasi pa ni bilo tekmovalca.To je že 18. občinski praznik kar pomeni, da je občina postala polnoletna. Po tri urnem lovu je sledeči vrstni red:

3. mesto......... Janez PLOŠINJAK.....Bukovci..........24.600 kg

2. mesto..........Jože MAJCENOVIČ....Markovci......26.920 kg

in veliki zmagovalec ribiškega tekmovanja za pokal občine Markovci

1. mesto..........Miran LJUBEC...........Zabovci.......34.460 kg

Pokale je podelil podžupan občine Markovci g. Zvonko ČREŠNIK.

SONY DSC

LJUBEC Miran zmagovalec: " Vesel sem zmage in osvojenega prvega mesta res šlo mi je boljše kot sem pričakoval".

KOSTANJEVEC Branko predsednik ŠRD: "Tudi ribiči smo se pridružili praznovanju občinskega praznika ob polnoletnosti občine Markovci, eni bolj drugi manj uspešno. Zadovoljen sem z udeležbo ribičev članov ŠRD, kakor tudi z udeležbo ribičev, ki niso člani našega društva-vabljeni tudi v prihodnjem letu".

Dobitnikom pokalov iskrene čestitke vsem ostalim pa hvala za sodelovanje in več ribiške sreče prihodnje leto.

Ignac Habjanič