RIBOLOVNA TEKMA ONA-ON 2017

RIBOLOVNA TEKMA ONA-ON

SONY DSC

Lov rib s plovcem (štoplom) ali pa na kratko ribolov je šport s katerim se ukvarjajo predvsem moški. Ampak, ker ženske hočejo biti na vseh področjih enakopravne in enakovredne moškim se počasi, vztrajno in tudi uspešno vrivajo v to predvsem moško športno panogo.

V nedeljo 27. avgusta tega leta je bila ob ribniku v Prvencih zanimiva ribiško-ribolovna tekma ONA-ON, ki ga je za svoje članstvo organiziralo ŠRD Markovci, kjer sta družno v paru nastopala moški in ženska. Moški član društva si je po sorodstveni vezi izbral svojo partnerico za tekmovanje in tako je to tekmovanje bilo na nek način družinska tekma. Tekmovalo je osem parov in to v kombinaciji MOŽ-ŽENA (sedem parov) in DEDEK-VNUKINJA (en par), torej od žensk so nastopale: Majda, dve Sabini Janja, Kaja, Jožica, Danica in Mateja. V ŠRD Markovci v svojem članstvu žal nimamo nobene članice-ribičinje, kar pa se bo morda po izvedeni tekmi spremenilo in se pričakuje, da se bo v društvo včlanila tudi kakšna ženska.

Tekma se je pričela ob 15 uri (ura je bila v danih vremenskih razmerah očitno prerana, kajti bilo je hudičevo vroče) in ob 18 uri, ko se je tekma končala je tehtnica pokazala sledeč rezultat:

1. mesto SABINA in Slavko Plošinjak.........43,760 kg

SONY DSC

2. mesto SABINA in Andrej Založnik........28,400 kg

SONY DSC

3. mesto MAJDA in Branko Kostanjevec...22,280 kg

SONY DSC

Vsem trem parom iskrene čestitke za osvojene pokale ostalim pa iskrena hvala za sodelovanje in več sreče prihodnjič.

SABINA (iz zmagovalnega para):" Čisto zares,da sem na tej tekmi prvič lovila ribe, upoštevala nasvete in navodila moža, pa se je vse izšlo kot sva si želela. V kolikor bo še kdaj prilika se bom z veseljem pridružila v kolikor bo mož za to".

SONY DSC

KAJA najmlajša tekmovalka: " Z dedekom sem že lovila ribe, vendar sem prvič tekmovala. Bilo je zanimivo in vidim, da bom morala pod vodstvom dedeka še veliko časa prebiti za vodo, ter poslušati in upoštevati njegove nasvete".

SONY DSC

JOŽICA najstarejša tekmovalka: " Na koncu sem popustila moževemu nagovarjanju in se kljub vročemu vremenu udeležila tekme, katera je bila moja prva in morda tudi zadnja. Sicer ob možu včasih lovim ribe, vendar je to na tekmi precej drugače. Je pa zame bilo zanimivo v živo videti kako tekmovanje poteka".

SONY DSC

KOSTANJEVEC Branko predsednik ŠRD Markovci: " V drugem poskusu nam je le uspelo uspešno organizirati tekmo ONA-ON in z udeležbo in pristopom tekmovalcev in tekmovalk, ter z njihovim ulovom sem zadovoljen. S tem načinom tekmovanja bomo nadaljevali in ga nadgrajevali. Sedaj ko je bil led prebit se bo po vsej verjetnosti tudi število parov povečalo in bodo žene in dekleta z veseljem prebile s partnerjem nekaj prostega časa za vodo".

SONY DSC

lep ribiški pozdrav DOBER PRIJEM

Ignac Habjanič