TEKMA ZA CARA ŠRD MARKOVCI ZA LETO 2015

TEKMA ZA CARA ŠRD MARKOVCI

ZA LETO 2015

Športno ribiško društvo Markovci tradicionalno vsako leto za svoje člane organizira tako imenovano tekmo RIBIŠKEGA CAR-ja. To je tekma na kateri zmaga ribič, ki je ujel najtežjo ribo in ugled tega eno leto vlada kot ribiški car društva.

Športno ribiško društvo Markovci, ki ima svoj ribnik v Prvencih, je v nedeljo, 26. julija 2015, organizirala to tekmovanje na katerem je sodelovalo 23 njenih članov. Na tej tekmi je zmagal najstarejši član Jože Erhatič s Ptuja in s tem verjetno postal najstarejši ribiški car v državi pri 83 letih starosti.

Jože lovi ribe in se druži z njimi že od svojega 7 leta, kajti v njegovi mladosti ni bilo televizije, medmrežja in računalnika, še radijski sprejemniki so bili redki in tako je našel svoj mir in zadovoljstvo od vodi, ki je bila bistra in čista, ker je danes prej izjema kot pravilo. V svoji bogati in plodni ribiško – ribolovni karieri je bil 20 let predsednik zveze ribiški družini Ptuj, ribiški sodnik, predsednik komisije za izobraževanje ribičev, zelo uspešen tekmovalec in še zdaj nepogrešljiv član Ptujske upokojenske ekipe v lovu rib s plovcem. Za svoje uspešno in predano delo je prejel številna odlikovanja in priznanje in je imenovan za častnega člana RD Ptuj. Poleg tega je tudi član ŠRD Markovci. Možakar je kljub svojim letom poln optimizma in pozitivne energije ter je njegova prisotnost povsod dobrodošla in zaželenja. Kronologijo ŠRD Markovci pa bo na kratko opisal njen neutrudni predsednik Branko Kostanjevec.

Dosedanji kazalci kažejo, da je društvo do zdaj opravilo ogromno prostovoljnega dela, uspešno delovalo na gospodarskem in materialnem področju. Urejen in primerno označen je ribnik v Prvencih. V zadnjih dveh letih so bile v ribniku organizirane tri tekme na državni ravni. Kar je vsekakor pripomoglo promociji in reklami našega društva in občine. Dogajanje ob ribniku je zelo pestro posebej ob konceh tedna, ko najde miren kotiček za svojo dušo marsikatera družina. V porastu je tudi članstvo in mladina. Zaradi vseh naštetih kazalcev je bilo nujno, da najprej zagotovimo vsem primerne prostore, ki bodo na voljo vsem članom, občanom in gostom. Dom je vsekakor največja pridobitev našega društva, na nas ostaja le, da s potjo, ki smo jo začrtali uspešno nadaljujemo. Tudi vsakoletna tekma za Car-ja je del poti, ki smo jo začrtali, zato dovolite, da novemu CAR-ju in obema spremljevalcema iskreno čestitam za dosežen uspeh.

Dober prijem !

SONY DSC

CAR za leto 2015 – Jože Erhatič

SONY DSC

CAR s spremljevalcema za leto 2015: s Maksom Sakelškom in Janezm Horvatom