TEKMA ZA POKAL HAN D.O. Markovci

TEKMA ZA POKAL HAN D.O. Markovci

SONY DSC

Po planu aktivnosti in rokovniku ŠRD Markovci na območju ribnika v Prvencih je vsaka zadnja nedelja v mesecu maju rezervirana za ribolovno tekmo ŠPIC MARKET TUŠ-HAN D.o.o. Markovci. Tako je bilo tudi v nedeljo 28. 05. 2016, ko se je podalo v boj za veliki prehodni pokal 44 tekmovalcev in med njimi je bila tudi ena tekmovalka. Idejni vodja za to tekmovanje je g. Rado PLOHL z ženo Slavico, ki je ustanovitelj firme HAN d.o.o. in njegovo delo uspešno nadaljuje njegov sin Darko PLOHL.

Po bolj ali pa manj uspešnem 3. urnem namakanju trnkov je bil rezultat tekme sledeči:

  1. mesto: VALENTAN Ferdo 13.700 kg
  2. mesto: ROGINA Stanko 13.240 kg
  3. mesto: PETROVIČ Janko 10.440 kg
SONY DSC

Ob pokalu za prvo mesto je zmagovalec prejel tudi veliki prehodni pokal. Po zaključeni tekmi je bila pogostitev za vse udeležence, katero je sponzoriral organizator.

Moram poudariti, da je ta tekma nekaj posebnega že zaradi tega, ker vsak udeleženec ne glede na rezultat prejme tudi praktično nagrado.

Rado PLOHL - zelo me veseli, da so se ribiči odzvali v tako velikem številu na tej tekmi in želim si, da pridejo tudi naslednje leto.

SONY DSC

Edina ženska tekmovalka Marica ŠOŠTARIČ - za ribolov me je navdušil sin, katerega sem občasno spremljala pri njegovih ribolovnih aktivnostih. Nikoli prej nisem resno razmišljala, da bi lovila ribe, vendar me je sin očitno zastrupil z ribolovom. Tekmujem tudi v Juršinski upokojenski ekipi, kjer sem edina ženska tekmovalka v ligi. Bilo je lepo in če bo vse po sreči se naslednje leto zopet srečamo. Zmagovalec Ferdo VALENTAN - kaj naj rečem bil je lep dan in še zmagovalen povrhu. Vidimo in srečamo se tudi drugo leto na tem prijetnem druženju.

Torej povabljeni na tekmo, ki bo zadnjo soboto v mesecu maju naslednje leto.

Ignac Habjanič