RIBIŠKI CAR ŠRD MARKOVCI ZA LETO 2016

RIBIŠKI CAR ŠRD MARKOVCI ZA LETO 2016

SONY DSC

Kakor so vsaka 4 leta državno zborske volitve in tudi volitve na lokalnem področju za mestne svetnike, tako tudi člani ŠRD Markovci na nek način volimo-izbiramo svojega "voditelja" ribiškega cara, vendar so te volitve pri nas vsako leto, kajti mandat je enoleten z možnostjo, da se mu podaljša, kar pa ni odvisno od volilcev, ampak mora ponovno uloviti najtežjo ribo. Kandidira lahko vsak član društva, strankarska pripadnost ni pomembna, kajti sam se mora potruditi in uloviti čim težjo ribo in nato ga ostalo članstvo ustoliči za eno letno vladavino društvu. Kot pomoč pri njegovi odgovorni in zahtevni funkciji mu članstvo dodeli pomoč v obliki prvega in drugega spremljevalca, ki pa sta drugo in tretje uvrščeni tekmovalec tekme na kateri se je izbiral car.

V nedeljo 18. 09. 2016 smo ribiči ŠRD Markovci v ribniku v Prvencih izbirali novega cara. Za ta naziv se je potegovalo 28 ribičev vkjučno z lanskim carjem ( Erhatič Jožetom ) in njegovim prvim spremljevalcem (Sakelšek Maksom ), drugi spremljevalec ( Horvat Janez ) pa je žal že umrl.

Po žrebanju štartnih številk smo ribiči zasedli svoja lovna mesta in ob osmi uri se je začelo tekmovanje, ki je kakor vse stvari bilo za ene bolj uspešno za druge pa manj. Po treh urah negotovega in napetega ribolova je tehtnica pokazala sledeč rezultat:

3. mesto MIRAN LJUBEC..........9.180 kg ----drugi spremljevalec ( minister )

2. mesto JANKO HORVAT.........10.280 kg ---prvi spremljevalec ( minister )

1. mesto STANKO PETROVIČ....10.740 kg----CAR

SONY DSC

Čestitke vsem trem nagrajenim in hvala vsem nastopajočim za sodelovanje.

JOŽE ERHATIČ car v odhodu: " Poglejte v času moje vladavine smo imeli dolgo pričakovano otvoritev ribiškega doma, bilo je kar nekaj ribiško-ribolovnih uspehov društva, posameznih članov in v glavnem tako marljivimim in predanim in delovnim članom res ni bilo težko vladati. Sam sem že v letih in to je verjetno bila moja zadnja vladavina, kajti mladi ribiči prihajajo. Novemu caru želim uspešno predano in uspešno vladanje kar mislim da ne bo težko, kajti društvo sloni na močnih in zdravih temeljih."

STANKO PETROVIČ novi car: " Zaradi višje sile nisem mogel loviti ves čas, ki nam je bil dan na voljo ( tri ure ), pa kljub temu je bilo to dovolj za prvo mesto in cara. Konkurenca je bila na visokem nivoju, poglejte vsi trije prvouvrščeni smo v razliki dobre kile in pol. Res je kar pravi car v odhodu takemu kolektivu res ni težko vladati in zato se bom potrudil po svojih najboljših močeh, da to kar krasi društvo še uspešno nadaljujem in nadgrajujem.

lep ribiški pozdrav DOBER PRIJEM vsem ribičem, njihovim simpatizerjem in bralcem časopisa LIST-a IZ MARKOVCEV

Ignac Habjanič