PIKNIK-PRIJETNO DRUŽENJE

PIKNIK-PRIJETNO DRUŽENJE

SONY DSC

Pripadniki "zelene bratovščine" lovci LD Markovci so za svoje članstvo organizirali devetega septembra tega leta piknik-druženje v Sobetincih pri svojem lovskem domu na katerega so povabili tudi člane ŠRD Markovci in člane starodobnikov in konjenike iz Nove vasi pri Markovcih. Nas ribičev se je odzvalo kar nekaj, pa tudi konjeniki so prišli, vendar ne s konji kot bi pričakovali iz njihovega imena ampak so imeli konje skrite pod pokrovom traktorja. Druženje je bilo namenjeno spoznavanju enih in drugih, prijetnemu klepetu, odpiranju aktualnih društvenih tem o aktivnostih in tudi o prihodnjem sodelovanju. Bili smo lepo sprejeti, bogovsko pogoščeni "golaž je bil, da si si še prste polizal" pa tudi s svojim premiernim nastopom nam je kratek čas delal moški pevski zbor, ki je bil sestavljen iz lovcev, ribičev in konjenikov.

Ribiči ŠRD Markovci smo za svoje članstvo in naše prijatelje lovce in konjenike -starodobnike organizirali povratno družabno srečanje v in ob ribiškem domu v Prvencih in sicer 16. septembra. V prijetnem druženju se nas je zbralo kar nekaj članov enega, drugega in tretjega društva in upam, da so se imeli lepo in prijetno. Ker smo ribiči smo dali v pogostitvi poudarek ribjim jedem in sicer pečeni postrvi in našemu avtohtonemu krapu kot je poudaril predsednik društva. Lovci so se preizkusili tudi v ribolovu in bili bolj ali manj uspešni. Tu bi dodal, da je marsikateri lovec tudi ribič in obratno. Gospod Zupanič je poskrbel tudi za mini ognjemet.

predsednik LD Markovci Slavko KUKOVEC....Zelo sem vesel, da so naše ideje zaživele in tako se družimo z vsemi dobro mislečimi ljudmi. Tu se da poudariti, da nismo samo lovci ampak predvsem ljudje-ljudje, ki jim ni vseeno za okolje. Prijetno presenečen sem, da sem srečal na teh srečanjih toliko prijetnih ljudi, ki so ti pripravljeni prisluhniti in po potrebi pomagati. Želim si, da se ta srečanja še nadaljujejo in morebiti tudi razširijo.

predsednik konjenikov-starodobnikov Anton KEKEC....Zelo pohvalno je, da so besede med predsedniki teh društev obrodile sadove in se vsako leto srečamo na teh prijetnih druženjih, kjer se imamo lepo in prijetno, se pogovorimo o določenih težavah- problemih, ki se pojavljajo v vsakdanjem življenju in življenju društev predvsem o financiranju le teh. Konjeniki-starodobniki se trudimo kolikor je v naši moči ohranjati tudi kulturno dediščino zanamcem.

SONY DSC

Predsednik ŠRD Markovci Branko KOSTANJEVEC....Taka prijetna druženja pripomorejo k boljšemu razumevanju med ljudmi in tudi marsikatera težava-problem se lažje reši, če so ljudje prijateljsko razpoloženi in odprti med seboj. Z omenjenima društvoma lepo sodelujemo in ne vidim razloga, da ne bilo tako še naprej. Upam in predvidevam, da so se udeleženci druženja imeli lepo in prijetno ter se z vsemi njimi veselim ponovnega srečanja.

lep ribiški pozdrav DOBER PRIJEM

Ignac Habjanič