Martinova tekma 2016

SONY DSC

Prišel bo svet Martin

Iz mošta bo delal vin

On ga bo krstil

Jaz ga bom pil

Martinovo je star ljudski običaj, ki se pri nas v Sloveniji praznuje 11. novembra, na dan ko goduje sv. Martin škof in zavetnik revežev. Ta praznik zaznamuje konec del in opravil na polju, ter dan, ko se mošt spremeni v vino in iz tega izvira ljudski rek, da MARTIN IZ MOŠTA DELA VIN.

Tudi ribiči ŠRD Markovci, pa čeprav v svoji sredi od žal prerane smrti Martina Meznariča v članstvu nimamo nobenega Martina smo se pridružili praznovanju tega dogodka v sklopu svojih ribiških aktivnosti z MARTINOVO tekmo v lovu rib s plovcem v svojem ribniku v Prvencih. Tekma je bila predvidena za soboto 12.11. 2016, vendar nam žal vreme ni bilo naklonjeno in smo tekmo izvedli 19. 11. 2016. Sodelovalo je 29 tekmovalcev, ki so pri svojem opravilu bili bolj ali manj uspešni. Prvi trije uvrščeni so prejeli za svojo uspešnost pokale in praktične nagrade.

SONY DSC

3. mesto Janez SLUGA.............11.800 kg

2. mesto Slavko PLOŠINJAK.....16.420 kg

1. mesto Srečko KOLAR............27.480 kg ulovljenih rib

Čestitamo.

Po končani tekmi je bilo prijetno druženje ob mladem vinu, ki so ga prinesli ribiči vinogradniki.

Ker pa ribiči očitno ne morem brez ribolova po nedeljah lovimo v tako imenovanem "OVINKU", kjer je sodelovalo 21 tekmovalcev. Tekme so rekreacijskega značaja in so mišljene bolj kot druženje članov. Za uspešni ulov štejejo samo krapi in še to samo njihovo število ne pa tudi kilogrami.

V petek 25.11.2016 pa smo ribiči, ki smo sodelovali -tekmovali v OVINKU imeli družabno srečanje in razglasitev rezultatov, ter prosto zabavo z igranjem kart (šnopsa).

Rezultati tekem v ovinku:

3.mesto Miran LJUBEC..............6 krapov

2.mesto Branko KOSTANJEVEC..7 krapov

1.mesto Janko PETROVIČ...........12 krapov

SONY DSC

Iskrene čestitke vsem trem in vabljeni na ostale tekme, ki še bodo v tem letu.

VSAK PETEK JE RIBIŠKI DOM ODPRT OD 17 URE ZA DRUŽENJE RIBIČEV Z RIBIČI IN RIBIČEV Z OSTALIMI GOSTI- OBISKOVALCI, KI SO VABLJENI V PRIJETNO RIBIŠKO SREDINO.

ŠRD Markovci želi vsem ribičem, njihovim družinam in ostalim krajanom občine Markovci vse lepo v letu, ki prihaja.

Lep ribiški pozdrav DOBER PRIJEM

Ignac Habjanič