3. MEMORIALNA RIBIŠKO RIBOLOVNA TEKMA ZA POKOJNE ČLANE ŠRD MARKOVCI

Poleg vseh primarnih aktivnosti in akcij društva, kot so skrb za čisto vodo, skrb za čisto in urejeno okolico ribnika, organizacijo različnih ribolovnih tekmovanj, liga ŠRD Markovci, tekma za cara društva, društvene pokalne tekme, dvoboj z Žejnimi ribicami, tekme odprtega značaja, tekme parov, tekme dvojic imamo v programu tudi memorialno tekmo v spomin na prerano preminule člane našega društva. Sicer se tekma po rokovniku odvija 2. maja. Letos je bilo na ta dan slabo vreme in je bila tekma prestavljena na 14. maj. Torej to je že tretje po vrsti memorialno srečanje za veliki prehodni pokal ŠRD Markovci.

Preminuli - pokojni člani ŠRD Markovci:

Peter KOVAČIČ Prvenci

Alojz KOSEC Prvenci

Martin MEZNARIČ Markovci

Janko KUKOVEC Bukovci

Janez HORVAT Bukovci

HVALA IN SLAVA JIM

Na memorialni tekmi je klub slabemu vremenu sodelovalo 52 tekmovalcev, ki so se trudili ujeti čim več rib ali pa vsaj največjo oziroma najtežjo ribo. Za prve tri tekmovalce so bili podeljeni lični pokali. Prvouvrščeni pa je prejel še veliki prehodni pokal, enako je prehodni pokal prejel tudi ribič, ki je ujel najtežjo ribo. Pokale je sponzorirala firma ZEMELJSKA DELA Tone PLOŠINJAK s.p. iz Male vasi občina Gorišnica.

Zmagovalec 3. memorialne tekme in dobitnik velikega prehodnega pokala je postal STOCKL Jože, prehodni pokal za najtežjo ulovljeno ribo pa je prejel LEVIČNIK Borut in sicer je njegova riba tehtala 7.54 kg.

prvouvrščeni STOCKL Jože 22. 940 kg

drugouvrščeni ROGINA Stanko 21. 220 kg

tretjeuvrščeni ČREŠNIK Milan 16. 700 kg.

Po končani tekmi je bila pogostitev- malica za vse udeležence, ki so jo deloma sponzorirale žene-partnerice pokojnih ribičev.

Predsednik društva Branko Kostanjevec pravi: ŠRD Markovci je z memorialom začela leta 2014 in takrat se je memorial imenoval po našem preminulem članu Martinu Meznariču. Letos smo zaradi spoštovanja do vseh preminulih članov memorial preimenovali v MEMORIAL ŠRD MARKOVCI ZA VSE PREMINULE ČLANE. Tekma je po planu predvidena vsako leto in to 2. maja. Člani društva in tekmovalci so tekmo vzeli zelo resno, tako da so bila skoraj vsa lovna mesta zasedena.

Meznarič Dragica-vdova po Martinu Meznariču pravi: hvaležna sem ŠRD Markovci, da se vsako leto z memorialno tekmo spominja svojih preminulih in naših družinskih članov ter obuja in ohranja spomin na njih. Videla sem, da Martin po napornem in stresnem delovnem dnevu najde mir in sprostitev ob vodi pa mu nisem nikoli branila, da ne bi šel za vodo, kjer si je napolnil "baterije" s pozitivno energijo, ki jo je očitno našel ob ribniku. Upam, da je tam kamor odhajajo pokojni ribiči tudi možno loviti ribe.

Ignac Habjanič