Prva otroška ribiška tekma 2018

SONY DSC

ŠRD Markovci je bilo ustanovljeno in registrirano na Ptuj-ski upravni enoti leta 2001 in je ob ustanovitvi štelo 15 članov (danes društvo šteje preko 70 članov). Na pobudo vaškega odbora Prvenci in občanov, ki so bili po duši ribiči in prijatelji lepe ter čiste narave so z podporo občine začeli aktivno čistiti gramoznico, ki jo je imel Kmetijski kombinat Ptuj za potrebe namakanja polj, neosveščeni krajani pa so jo spremenili v prostor, kjer so odlagali vso mogočo šaro in navlako. Marljivi in prizadevni ribiči so s pomočjo občine in tudi ostalih krajanov uredili lep in prijeten ribnik z obilico rib, privlačno okolico in ribiški dom, ki je eden lepših v širši okolici.

SONY DSC

Tu prijeten prostor za sprostitev, ribolov ali pa samo za sprehod ob ribniku. Društvo ima obilo dogodkov, ki pa so vezani predvsem na druženje z ribolovom. Tako so skozi vse leto različne ribolovne tekme med samimi člani in tudi med sorodnimi društvi v občini in tudi širše.

Poleg tega pa se trudijo pri "vzgoji" ribiškega podmladka-mladih ribičev, da jih odvrnejo od sedenja pred računalnikom, kar mladi najpogosteje počnejo in jih pripeljejo v naravo in da morda pomladijo svoje ribiške vrste, kajti večina ribičev je že v poznem življenjskem obdobju in odziv je kar nekoliko pozitivno presenetil g. Janka Petrovič-a, ki je zadolžen za delo z mladimi ribiči. Tako se je v soboto 02.06 2018 odvijala velika tekma malih ribičev za pokale in medalje ob ribniku v Prvencih in teh mladih-malih nadobudnežev se je zbralo 25 in od tega je bilo sedem deklic in vsi z željo, da v javnosti pokažejo svoje ribiško znanje (ribiška sreča pa pride sama po sebi). Je pa res, da vsi ti mali ribiči polni želje po dokazovanju tako ali drugače izhajajo iz ribiških družin, ali je ribič oče, dedek, stric, brat in ti njihovi mentorji so s ponosom sodelovali z nasveti in pomočjo pri ribolovu. Po 1,5 urnem učenju plavanja črvov je rezultat njihovega truda in ter na koncu tudi ribiške sreče sledeči:

1. mesto Jana STRMŠEK .........27.280

2. mesto Anej HORVAT...........16.160

3. mesto Nika ZALOŽNIK.........11.380 kg ulovljenih rib

SONY DSC

Iskrene čestitke vsem mladim tekmovalcem posebej pa dobitnikom pokalov.

Janko PETROVIČ predsednik komisije za mlade ribiče pri ŠRD Markovci: "Na veliko sem presenečen nad udeležbo tekmovalcev in sem prepričan, da bomo tekmo ponovili nekje v septembru ko so vsi mali ribiči na razpolago. Res bilo je čudovito, lepo vreme, prijetno vzdušje in prepričan sem, da se bo vsak z veseljem udeležil tudi jesenske tekme".

SONY DSC

Viktor SLAMERŠAK predsednik ŠRD Markovci: " Kaj naj rečem vsa pohvala g. Petroviču, ki je vzorno vodil ter izpeljal to tekmo. Moram pa še poudariti, da je njegova firma GRADBENE STORITVE podarila vsakemu tekmovalcu kapo z emblemom ŠRD Markovci, da so si lahko male glavice zaščitili pred soncem. Vsi, ki so sodelovali na tekmi pa bodo dobili ribolovne izkaznice kot mladi ribiči in predvidevam da se jih bo vsaj nekaj vključilo v društvo tudi ko bodo odrasle osebe".

lep ribiški pozdrav DOBER PRIJEM

Ignac Habjanič