Piknik ŠRD Markovci in zaključek spomladanskega dela lige


SONY DSC

Ribiči ŠRD Markovci smo imeli dne 13. 07. 2018 razglasitev rezultatov spomladanskega dela lige ŠRD in podelitev pokalov prvim trem uvrščenim s prijetnim prijateljskim druženjem. Samo tekmovanje v omenjeni ligi smo pričeli nekoliko pozneje kot minula leta zaradi visokega vodostaja (kar nekaj časa so ribe "hodile" in plavale po parkirišču tako visoko vodo smo imeli).

Bolj ali manj redno se je tekmovanja udeleževalo 41 tekmovalcev, največ 33 in najmanj 24, kar daje povprečje 28,5 tekmovalca na posamezno tekmo. Ulovljeno pa je bilo po evidenci tekmovalne liste 5.826,550 kg rib in ta številka je še nekoliko višja, kajti včasih se je zgodilo, da kateri ribič svojega ulova ni tehtal. Po evidenčnem listu je najuspešnejši tekmovalec Leopold PERGER s 348.120 kg ulovljenih rib v sedmih tekmovalnih kolih, sledi mu Dušan HORVAT s 315.760 kg in Matej KRUŠIČ s288.740 kg ulovljenih rib. Vsi trije so bili nagrajeni za svojo uspešnost s ličnimi pokali in vsem trem iskrene čestitke za dosežen uspeh, vsi ostali pa se bomo poskušali v jesenskem delu čimbolj približati vodilni trojici.

SONY DSC

Zmagovalec spomladanskega dela Leopold PERGER: " Res je do sedaj je več ali manj vse po mojih željah in pričakovanju. Z svojim doseženim rezultatom sem dokazal, da se lako tudi nekoliko starejši tekmovalci uspešno kosamo z precej mlajšimi".

Predsednik ŠRD Markovci Viktor SLAMERŠAK: "Kljub začetnim težavam, ki smo jih imeli z velikim vodostajem in posledično kasnejšemu tekmovalnemu ciklu smo spomladanski del del lige pripeljali do konca brez nekih posebnih pripomb tekmovalcev. Vsi sodelujoči povabljeni po krajšem premoru še na drugo polovico v jesenski del".

lep ribiški pozdrav DOBER PRIJEM

Ignac Habjanič