Tekma za pokal občine Markovci 2018


SONY DSC

Občina Markovci praznuje svoj občinski praznik 25. aprila, ko goduje sv. Marko njihov zaščitnik in zavetnik. Ob prazniku se tako rekoč celo drugo polovico meseca aprila tako v Markovcih kot ostalih vaseh občine dogajajo različne kulturne, športne in rekreacijske aktivnosti v različnih društvih in ustanovah. Ena od zanimivejših je tudi tekma v lovu rib s plovcem za pokal občine, ki se odvija v prelepem okolju ribnika v Prvencih in na tej tekmi smejo sodelovati samo ribiči, ki so občani občine Markovci. Vendar je letos narava organizatorjem kar malo ponagajala in sicer z zelo visokim vodostajem v ribniku tako, da so lahko tekmo organizirali in vzorno izpeljali komaj 30. junija, ko je nivo vode toliko upadel,da je bilo možno tekmovalce lepo razporediti po celotni trasi okoli celega ribnika. S tem dogodkom so se tudi ribiči in njihovi simpatizerji priključili praznovanju občinskega praznika, sicer nekoliko pozno vendar toliko bolj vneto.

Na tekmo se je prijavilo in tekmovalo 23 ribičev tekmovalcev iz vseh vasi občine Markovci. Udeležba je kar precej nizka v razmerju z ostalimi leti za kar pa je kriv velik naliv pred začetkom tekme in so se nekateri potencialni kandidati za tekmo ustrašili morebitnih dodatnih padavin, ter ostali raje v varnem zavetju toplega in suhega doma. Je pa tudi čas dopustov in marsikateri ribič že dopustuje in tako se ni mogel udeležiti omenjene tekme.

SONY DSC

Ribiči so imeli na voljo tri ure in potem je tehtnica pokazala rezultat njihove uspešnosti: zmagovalec tekme za občinski pokal ob prazniku občine Markovci je postal Ivan LESJAK z 50.720 kg, drugo mesto je pripadlo Jože-tu MAJCENOVIČ-u z 41.500 kg in tretje mesto je osvojil Franc BROMŠE z 30.680 kg ulovljenih rib. Vsem trem iskrene čestitke za dosežen uspeh. Pokale trem prvouvrščenim je podelil župan občine Markovci Milan GABROVEC in dodaja:

Zmagovalec Ivan Lesjak pravi: "Prav lep občutek, če na tekmi premagaš vse sodelujoče vaščane. Očitno sem dobro razpoložen in v formi, kajti tudi na mednarodni tekmi v Dornavi kjer je sodelovalo 13 ekip iz Slovenije, Hrvaške in Madžarske sem v svojem sektorju osvojil 3. mesto in za ta dosežek dobil medaljo, pa tudi v skupni uvrstitvi je ekipa ŠRD Markovci osvojila 3. mesto.

SONY DSC

Vsem sodelujočim hvala za udeležbo in že sedaj vabljeni na tekmo naslednje leto. lep ribiški pozdrav DOBER PRIJEM

Ignac Habjanič