DVOBOJ ŠRD MARKOVCI-RD ŽEJNE RIBICE DRAŽENCI


Že deveto leto zapored smo se srečali za vodo ob ribniku v Prvencih s svojimi ribiškimi prijatelji iz RD Žejne ribice iz Draženc, da drug drugemu pokažemo kdo je boljši in uspešnejši v lovu rib s plovcem. Ta srečanja se odvijajo že vse od leta 2010 in sicer na enem in drugem terenu (Prvenci in Draženci) v tekočem letu tako, da enkrat gostujemo in smo enkrat gostitelji. Obe ekipi sta nastopili v nekoliko okrnjeni zasedbi, kajti marsikdo dopustuje in morda lovi ribe nekje na obali pri naših sosedih ali pa tudi na drugih turističnih destinacijah kot imenujejo kraje, ki nam jih ponujajo turistične agencije, kar nekaj ribičev tekmovalcev iz ŠRD Markovci pa tekmuje na mednarodnem ribiškem tekmovanju na Madžarskem. Nastopajoči ekipi sta tekmovali s 13 člansko zasedbo in za ene je bila številka 13 srečna za druge pa nekoliko manj.

Po tri urnem tekmovanju je tehtnica pokazala sledeč rezultat:

RD Žejne ribice Draženci: 250.320 kg

ŠRD Markovci : 258.030 kg razlika bornih 7.710 kg

Predsednik Žejnih ribic ČERNENŠEK Dušan: "Bili smo zelo blizu temu, da gostitelje prvič premagamo na njihovem terenu. Tekmovali smo namreč s tekmovalcem manj, kajti eden od naših tekmovalcev se ni pojavil na tekmovalni trasi in bi morda z njegovo udeležbo bil rezultat tudi nekoliko drugačen, sicer pa je tudi drugo mesto uspeh, vendar ne v dvoboju drugače pa vsa zahvala gostiteljem".

Podpredsednik ŠRD Markovci KOSTANJEVEC Branko: " Zadovoljen sem z tekmovalno udeležbo in seveda z doseženim rezultatom domače ekipe. Želim, da se to in podobna tekmovanja kjer ni v prvi vrsti rezultat tekme ampak predvsem druženje nadaljujejo v takem športnem duhu še naprej".

lep ribiški pozdrav DOBER PRIJEM

Ignac Habjanič