Društvena tekma za CARA 2018


SONY DSC

Državno zborske volitve so se končale, občinske pridejo na vrsto novembra, v ŠRD Markovci pa so ribiči 02. 09. 2018 imeli svoje "volitve" vsakoletno izbirno tekmo za svojega predstavnika oblasti in sicer RIBIŠKEGA CARA, katerega mandat traja sicer samo eno leto, razen če na tekmi naslednje leto ponovno ujame najtežjo ribo se mu mandat podaljša, vendar se še ni zgodilo, da bi bil isti ribič car zaporedoma. Car torej postane ribič, ki med sotekmovalci v določenem času (tri ure) ujame najtežjo ribo in tako so člani ustoličili že 17. cara po vrsti.

Na tekmo se je prijavilo in sodelovalo-tekmovalo 33 članov društva in kot posebnost tudi ena članica in sicer 10 letna Brina Pišek,ki se je pogumno podala v neenakopraven ribiški boj z starejšimi in bolj izkušenimi tekmovalci. Po tri urnem namakanju trnkov je tehtnica pokazala srečo in uspešnost tekmovalcev:

3. mesto-drugi spremljevalec: Tona PLOŠINJAK 9.400 kg

2.mesto-prvi spremljevalec: Miro ZAPLOTNIK 9.580 kg

1. mesto- car društva za leto 2018: Janko HORVAT 10.280 kg

SONY DSC

CAR ŠRD Markovci Janko Horvat pravi: "Za mene velja rek, DA ZA VSAKIM DEŽJEM POSIJE SONCE in taka je tudi moja zgodba glede tekmovanja za cara. Zadnja štiri leta mi je vedno zmanjkalo le nekaj dkg, saj sem bil vedno drugi (prvi spremljevalec). Letos pa mi je končno uspelo uloviti najtežjo ribo in občutek je pri tem zelo dober".

Edina ženska tekmovalka 10 letna Brina PIŠEK: " Za mene je bila to zelo zanimiva izkušnja tekmovati med samimi odraslimi moškimi in velika večina izmed njih je imelo lažjo (manjšo) ribo od moje, ki je imela 7.650 kg. Ob pomoči svojega dedka, ki mi je svetovalec in mentor . V tej ne preveč ženski športni panogi bom še naprej nabirala izkušnje in ribiško znanje tako, da bo morda nekoč ribiški car tudi ženskega spola".

SONY DSC

Vsem nastopajočim hvala za sodelovanje, prvim trem pa iskrene čestitke. Lep ribiški pozdrav DOBER PRIJEM

Ignac Habjanič