ČISTILNA AKCIJA MARKOVCI 2018


Leto je naokrog in občani občine Markovci so združili moči in voljo v smislu lepega in urejenega bivalnega okolja ter dne 07. 04 2018 svojo bližnjo in daljno okolico očistili smeti, šare in navlake, ki jo brezvestneži pustijo ali odložijo kjerkoli brez kančka slabe vesti.

Tudi ribiči ŠRD Markovci, ki sobivamo z naravo in smo ljubitelji lepe, čiste in urejene narave ter vsega lepega smo se tej občinski akciji aktivno pridružili. Mi svoje okolje (ribnik) in bližnjo okolico čistimo redno v smislu svojih delovnih akcij, ker želimo svojo ljubiteljsko dejavnost opravljati v čistem, urejenem in lepem okolju. Je pa res, da se ob magistralni cesti Ptuj-Ormož najde marsikaj, kar brezvestni vozniki odvržejo skozi okno svojega drvečega avtomobila, pa tudi gozd ob ribniku je priljubljeno odlagališče nesnage. Na akciji se nas je zbralo 20 ribičev in smo nabrali kar nekaj vreč različnih stvari, ki niti pod razno ne sodijo v naravo.

Istočasno pa smo dali v uporabo in preizkus novi žar, kjer nam je naš "ribopek" Janko Petrovič postregel z ukusno pripravljenimi postrvmi. Tudi župan občine g. Milan Gabrovec nas je prišel pogledat rekoč: "Prišel sem v kontrolo, da vidim kako ste počistili in kdaj bo lahko ribolovna tekma za pokal občine ". Druženje članov se je nadaljevalo v popoldanski čas.

Ivan Lesjak gospodar ŠRD Markovci: "Zaradi visoke vode nekih posebnih aktivnosti ob ribniku ni bilo smo pa naredili to kar se je dalo in kar je bilo potrebno.

Viktor Slameršak predsednik ŠRD Markovci: "Marsikdo niti ne ve, da imamo na območju ribnika malo Prvensko morje in da nam ribe hodijo-plavajo po parkirišču, sicer pa vsako slabo je za nekaj dobro. Slabo zato ker po dolgi zimi ne moremo loviti rib, kar si že vsi želimo in dobro v tem smislu, da poleti verjetno nebo problema z nizkim vodostajem v ribniku". lep ribiški pozdrav DOBER PRIJEM

Ignac Habjanič