4. RIBIŠKO RIBOLOVNA TEKMA HAN d.o.o.

SONY DSC

Zadnja sobota v mesecu maju je rezervirana za tradicionalno ribiško-ribolovno srečanje, ki se odvija v Prvenci-h in tako je bilo tudi 26. maja tega leta. To je tekma firme HAN d.o.o. (družinsko podjetje družine Plohl iz Markovcev) oziroma trgovine TUŠ ŠPIC Market Markovci in TUŠ ŠPIC Market Desternik, ki tekmo organizira, sponzorira pokale in sponzorira vse nagrade, ki jih dobijo sudelojoči tekmovalci-ribiči in tudi prostovoljni prispevek tekmovalcev za sodelovanje na tekmi je namenjena za potrebe ŠRD Markovci. Je pa to ena redkih tekem, če ne celo edina v širšem prostoru in sicer zaradi tega, ker dobi vsak udeleženec nagrado ne glede na uvrstitev. Prvi trije pa dobijo še lične pokale v trajno last in še denarno nagrado. Zmagovalec pa dobi še velik prehodni pokal, ki pa ga mora osvojiti vsaj tri krat, če želi da ostane v njegovi lasti. V lepem in skoraj malo pretoplem vremenu se je tekme udeležilo 51 uspeha željnih ribičev-tekmovalcev.

Po 3 urah namakanja trnkov je rezultat sledeč:

1. mesto Srečko ARNUŠ.........30.320 kg

2. mesto Vlado ROZMAN.......26.920 kg

3. mesto Vlado PIBERČNIK ....23.540 kg ulovljenih rib

SONY DSC

Rado PLOHL upokojeni prokurist z ženo Slavico je oče tega tekmovanja, ki se je v tem prostoru prav lepo prijelo in se ga ribiči z veseljem udeležijo zaradi prijetnega in družabnega vzdušja. Istočasno pa je g. Rado končal tudi društveno obveznost kot tajnik društva, kjer je že od samega začetka kot ustanovni član društva skrbel za tajniška opravila vse do letošnjega leta, torej se je upokojil tudi kot tajnik ŠRD Markovci. Vodstvo in člani društva se mu iskreno zahvaljujemo za njegovo dosledno in predano delo.

Direktor firme HAN d.o.o. g. Darko PLOHL: " Prav vesel sem številne udeležbe ribičev-tekmovalcev na ribolovni tekmi, lepega vremena in prijetnega vzdušja ter upam in želim, da se naslednje leto spet srečamo v istem številu če ne še večjem. Dobitnikom pokalov pa iskrene čestitke za dosežen uspeh, ostalim pa želim več sreče naslednje leto"

.

SONY DSC

Predsednik ŠRD Markovci g. Viktor SLAMERŠAK:" Vreme je bilo lepo, tekmovalno vzdušje prijetno, eni ribiči so bili bolj drugi manj uspešni tako pač je da je povsod nekdo prvi in tudi nekdo mora biti zadnji. Hvala firmi HAN d.o.o. in Plohlovi družini za donacijo".

lep ribiški pozdrav DOBER PRIJEM

Ignac Habjanič