2. Društvena tekma Ona-On 2018

2. Društvena tekma Ona-On 2018

SONY DSC

Lov rib s plovcem ali na kratko ribolov je šport s katerim se ukvarjajo predvsem moški. Ampak ker ženske hočejo biti na vseh področjih enakopravne in enakovredne moškim, morda celo boljše in uspešnejše od njih se počasi in vztrajno ter tudi uspešno vrivajo v to "moško" športno panogo. Vodstvo ŠRD Markovci je prisluhnilo željam žena in deklet ter organiziralo ribolovno tekmo ONA-ON, torej moški in ženska. Tu so različne kombinacije, ki so najpogostejše: dedek-babica, mož-žena, fant-punca, brat-sestra, dedek-hči ali vnukinja, babica-sin ali vnuk, ata-hči, mama-sin in tako je bila 24. junija tekma na kateri so ženske ob svojem moškem partnerju lahko pokazale svojo ribiško znanje in umetnost ribolova ob ribniku v Prvencih 2. tekma te športne panoge, ki se vse bolj uveljavlja. Lansko leto, ko je bila tekma prvič organizirana v sklopu aktivnosti ŠRD Markovci se je tekme udeležilo 8 mešanih parov letos pa je tekmovalo 9 parov. Po 3 urnem tekmovanju je tehtnica pokazala sledeči rezultat:

SONY DSC

3. mesto: Sabina-Slavko PLOŠINJAK.....79.120 kg

2. mesto: Sabina-Andrej ZALOŽNIK.......81.040 kg

1. mesto: Anica- Jože ŠERUGA...............85.700 kg

in vsi trije pari so za svojo uspešnost prejeli lične pokale.

Tu bi še poudaril, da najmlajša tekmovalka še ni dopolnila 18 let, najstarejša tekmovalka pa je presegla 70 let.

Anica Šeruga polovica zmagovalnega para " Poleg tako izkušenega in uspešnega ribiča tudi meni ni težko biti dobra in uspešna sotekmovalka, vendar pa se vseeno ne bi odločila za samostojno tekmovanje".

SONY DSC

Viktor Slameršak predsednik ŠRD Markovci: "S tako aktivnostjo želimo za ribnik zvabiti tudi bolšje polovice ribičev. Cilj vsega tega je predvsem druženje, ki pa ima tudi malo tekmovalnega značaja".

lep ribiški pozdrav DOBER PRIJEM

Ignac Habjanič