V ŠRD MARKOVCI IMAJO NOVEGA RIBIŠKEGA CARA

V ŠRD MARKOVCI IMAJO NOVEGA RIBIŠKEGA CARA

SONY DSC

V ŠRD Markovci smo ribiči 15. avgusta imeli tekmovanje za ribiškega cara. Zbrali smo se v ribiškem domu ob ribniku v Prvencih ob sedmi uri in se prijavili-evidentirali za tekmo. Nakar je sledilo žrebanje startnih-lovnih mest, kar sicer ni nobena umetnost, vendar je od lovnega mesta v veliki meri odvisen uspeh ribiča, kajti na nekaterih mestih se ribe raje zadržujejo kot na drugih in v tem primeru ribiči pravimo, da se lovi v ribogojnici. Ribiški car postane ribič, ki v določenem času (pri nas je to 3 ure) ujame najtežjo ribo, nakar ga ostalo članstvo ustoliči na položaj in mu kot pomoč pri njegovem eno letnem mandatu vladanju dodeli dva pomočnika-spremljevalca in to sta drugo in trejeuvrščena sotekmovalca. To je med ribiči tradicionalno tekmovanje in je staro toliko kot je staro društvo, ki bo naslednje leto postalo polnoletno. Za ta prestižni naziv se je potegovalo 31 ribičev in ob osmi uri se je začelo zares. Po tri urnem za ene bolj za druge manj uspešnem lovu je tehtnica pokazala sledeč rezultat in lanski car je moral sestopiti s prestola ter ga predati novemu caru.

3. mesto in drugi spremljevalec..Rado PLOHL..............6.460 kg

2. mesto in prvi spremljevalec....Srečko STRMŠEK.......6.660 kg

1. mesto in ribiški car..................Marjan PLOŠINJAK....7.560 kg

SONY DSC

Vsem dobitnikom pokalov iskrene čestitke, ostalim pa hvala za sodelovanje in več ribiške sreče prihodnje leto.

Marjan Plošinjak ribiški car ŠRD Markovci za leto 2017: "sicer sem bil že kar nekaj krat ribiški car društva, vendar je še vedno lep in prijeten občutek, če si na določeni tekmi med kvalitetnimi ribiči najuspešnejši".

Blaž Pišek najmlajši tekmovalec: " še se bom moral kar nekaj časa pod vodstvom svojega dedeka ukvarjati z ribolovom in poslušati ter upoštevati njegove nasvete, da bom vsaj približno enako vreden ostalim ribičem".

Pa še ena zanimivost z omenjene tekme: najstarejši udeleženec šteje častitljivih 84 let (Jože ERHATIČ) in najmlajši udeleženec pa 12 let (Blaž PIŠEK) starostna razlika torej 72 let.

Ignac Habjanič