PRVO APRILSKA ČISTILNA AKCIJA

Čeprav je 1. april mednarodni dan lažnivcev in raznih drugih potegavščin sestavek ni nobena laž ali potegavščina, da smo vsi tisti, ki nam ni vseeno v kakšnem okolju živimo - prebivamo ter delamo čistili okolje v sklopu vseslovenske akcije na področju občine Markovci. Okolje-naravo smo podedovali od naših prednikov in zapustili jo bomo našim potomcem. V kakšnem stanju pa jo bomo zapustili našim zanamcem pa je v veliki meri odvisno od nas samih ziroma vsakega posameznika, kako je ekološko osveščen in ozaveščen.

Tudi ribiči ŠRD Markovci, ki smo ekološko osveščeni in ljubitelji čiste in lepe narave smo se pridružili tej akciji čiščenja okolja na območju ribnika in ribiškega doma v Prvencih ter njegove širše okolice. Ob ribiškem domu v Prvencih se nas je ob 9.00 uri zbralo 30 članov ŠRD. Nekaj jih je čistilo in urejalo okolico ribnika in ribiškega doma, nekaj jih je čistilo sam ribiški dom in nekaj jih je pobiralo smeti ob magistralni cesti Ptuj-Ormož. Poudariti je potrebno, da se je ob cesti nabralo pol manj smeti kot lansko leto kar je za pohvaliti, vendar se je na žalost povečala količina smeti v gozdu ob ribniku.

Predsednik ŠRD Markovci Branko Kostanjevec "Zadovoljen sem z udeležbo članov in njihovim delovnim elanom, ter upam da bo tako še vnaprej, kajti lep in urejen prostor-ribnik z okolico je zrcalo našega dela.

Ignac Habjanič