MARTINOVA RIBOLOVNA TEKMA 2017

MARTINOVA RIBOLOVNA TEKMA

SONY DSC

V Sloveniji se dan Sv. Martina praznuje kot praznik vina, kajti do tega dne se mošt obravnava kot nečisto in grešno vino, ki pa se ob krstitvi-blagoslovu spremeni v pravo vino. Ta blagoslov opravi z vsemi šaljivimi šegami in navadami v škofa oblečen moški.

Ribiči ŠRD Markovci smo se temu praznovanju, ki mu nekateri pravijo tudi jesenski pust aktivno priključili z Martinovo tekmo v lovu rib s plovcem, ki smo jo organizirali v nedeljo 12. 11. 2017 v ribniku Prvenci. V čast in počastitev vinskega patrona je na tekmi v lovu rib s plovcem za pokal Sv. Martina sodelovalo 43 tekmovalcev, eni manj drugi bolj uspešno. Po tri urni tekmi in tehtanju ulova so rezultati sledeči:

3. mesto Ivan PEČAR.................10.140 kg

2. mesto Miran VLAŠIČ..............19.500 kg

1. mesto Jože MAJCENOVIČ.......32.140 kg

SONY DSC

Iskrene čestitke dobitnikom pokalov, ostalim pa hvala za sodelovanje in več ribiške sreče ob prihodnji tekmi.

Podpredsednik ŠRD Markovci Stanislav PETROVIČ: " vreme je za ta letni čas bilo primerno, lovska sreča je bila enim bolj in drugim manj naklonjena, udeležba je bila zelo številčna, tako da sem z Martinovo tekmo zelo zadovoljen. Del ulova pa smo tudi podarili RD Žejne ribice iz Draženc, kateri so imeli v poletnih mesecih zaradi velike vročine in nizkega vodostaja v svojem ribniku kar precejšen pogin rib".

Vodja tekmovanja Viktor SLAMERŠEK: " tekma je bila na zelo visokem tekmovalnem nivoju, brez pripomb tekmovalcev in takih tekem si želimo v prihodnosti še več".

SONY DSC

Drago LENART RD Žejne ribice Draženci: " svojim ribiškim prijateljem iz ŠRD Markovci se iskreno zahvaljujemo za podarjene ribe, kajti res smo imeli v poletnih mesecih velik pogin in vsaka darovana-podarjena riba nam zelo prav pride za povečanje ribjega fonda. Še enkrat prav lepa hvala ribičem in vodstvu ŠRD Markovci".

lep ribiški pozdrav DOBER PRIJEM

Ignac Habjanič