DVOBOJ ŠRD MARKOVCI- ŠRD ŽEJNE RIBICE DRAŽENCI

DVOBOJ ŠRD MARKOVCI- ŠRD ŽEJNE RIBICE DRAŽENCI

SONY DSC

Tekmovanje-dvoboj med ribiči ŠRD Markovci in ŠRD Žejne ribice iz Draženc je bilo letos že osmo po vrsti. Ekipi se srečata dva krat na leto in sicer enkrat na domačem terenu kot gostitelj in enkrat kot gost. Prvo srečanje je bilo 24, junija 2017 v jami v Dražencih, kjer so bili zmagovalci dvoboja domačini, člani ŠRD Markovci pa so bili odlični drugi.

Povratno srečanje-dvoboj se je vršil 30, julija tega leta in sicer v ribniku v Prvencih. Kljub zelo vročemu vremenu se je na tekmovalno traso podalo 14 tekmovalcev ene in druge ekipe, kjer pa domačini niso dovolili nobenega presenečenja ter so svoje nasprotnike premagali in tako je skupni rezultat neodločen, vendar pa imajo ribiči ŠRD Markovci pozitivno razliko v razmerju med kilogrami ulovljenih rib ene in druge ekipe.

Branko KOSTANJEVEC predsednik ŠRD Markovci in obenem njihov najuspešnejši tekmovalec (52,300 kg): " z rezultatom ekipe kot tudi s svojim rezultatom sem zelo zadovoljen, vreme nam vsem ni prizanašalo, kajti bilo je hudičevo vroče, vendar tako pač je z aktivnostmi, ki se odvijajo na prostem"

SONY DSC

Dušan ČERNENŠEK prdsednik Žejnih ribic: " Odlična tekma, vendar so tokrat bili domačini premočan nasprotnik, sicer pa je tudi osvojeno drugo mesto uspeh za našo ekipo. Veseli me, da se druženje katerega sta bila pobudnika Zlatko RAJH (ŠRD Markovci) in naš Jože STOCKL nadaljuje in nadgrajuje".

Denis KRANJC najuspešnejši tekmovalec ŠRD Žejne ribice:"zelo sem zadovoljen, celo pozitivno presenečen nad ulovom (43,840 kg), kajti to je moj novi rekord v količini ulovljenih rib".

Po tehtanju in razglasitvi rezultatov in malici-prigrizku so se ribiči hitro porazgubili in v svojem okolju poiskali senco in hladno pijačo.

lep ribiški pozdrav DOBER PRIJEM

Ignac Habjanič