DELOVNE, ŠPORTNE IN DRUŽABNE AKTIVNOSTI ŠRD MARKOVCI

DELOVNE, ŠPORTNE IN DRUŽABNE AKTIVNOSTI ŠRD MARKOVCI

Ribiči ŠRD Markovci smo v petek 07. 07. 2017 imeli v Prvencih v svojem ribiškem domu pregled del in aktivnosti v prvi polovici leta 2017. Kar se tiče investicijskih del smo s pomočjo Občine Markovci asfaltirali dovoz z glavne ceste do doma in del parkirišča ob njem. Poleg tega smo naredili-gramozirali "svojo" cesto med magistralko Ptuj-Ormož in ribnikom tako da ribičem, ki lovijo ob gozdu in ob njivi ni potreben premik po glavni cesti in s tem je povečana varnost naših članov.

Na tekmovalnem področju so člani društva uspešno sodelovali na: tekmi med občinami pri Žejnih ribicah, na tradicionalnem dvoboju z člani Žejnih ribic iz Draženc, na dvoboju s člani ŠRD Gorišnica, na mednarodni tekmi v Dornavi in poleg tega so člani ŠRD Markovci, ki so tudi člani DU Markovci postali prvaki Spodnje Podravske lige za upokojence v lovu rib s plovcem za leto 2017 in istočasno so se z doseženim rezultatom uvrstili na državno prvenstvo upokojenskih ekip.

Imeli smo tudi organiziran tri dnevni odlov soma, kjer ni bilo vidnejšega uspeha predvsem zaradi hladnega vremena. Ponovno bo organiziran tri dnevni odlov soma in sicer 14, 15 in 16, julija v upanju in želji po uspešnejšem ulovu. Predvidena je bila tudi tekma "mešani pari" torej tekma v kateri tekmujeta moški in ženska. Ne vem zakaj žene-partnerice naših ribičev niso želele tekmovati v parih s svojimi partnerji. Morda pa naši ribiči niso bili dovolj prepričljivi pri prepričevanju svojih boljših polovic naj gredo z njimi lovit ribe, ali pa si enostavno niso želeli, da bi njihova partnerica bila boljša od njih. Kakor koli že naši prijatelji iz Draženc naredijo ob tekmi ONA-ON pravo ribiško-ribolovno veselico z obilico veselja in smeha.

Na ligi ŠRD Markovci (spomladanski del) je bolj ali manj uspešno nastopalo-sodelovalo 41 članov društva. Med desetimi tekmami od katerih se šteje za uvrstitev sedem uspešnejših je v vodstvu Srečko ARNUŠ, sledi mu na drugem mestu Dušan HORVAT in tretji je Janko HORVAT, vsem čestitke za dosežen uspeh, hvala za sodelovanje in slabše uvrščenim več uspeha v nadaljevanju lige v jesenskem delu.

SONY DSC

Po uradnem delu je bil neuradni del-piknik druženje ribičev med seboj in spoznavanje z ženami drugih ribičev, izmenjava mnenj in izkušenj ter prosta debata vezana predvsem na ribiško-ribolovne dogodke in temu druženju se je pidružilo preko 20 žena naših ribičev.

SONY DSC

Branko Kostanjevec predsednik ŠRD Markovci:"na druženje smo povabili tudi naše boljše - lepše polovice, da se skupaj z nami poveselijo in razvedrijo, kar se pa tiče prepričevanja, da bi lovile skupaj z nami pa izgleda, da nismo pri prepričevanju in argumentih tako vztrajni ter uspešni kot smo bili v mladih letih".