ČETRTA MEMORIALNA TEKMA V LOVU RIB S PLOVCEM ŠRD MARKOVCI

ČETRTA MEMORIALNA TEKMA V LOVU RIB S PLOVCEM ŠRD MARKOVCI

SONY DSC

Ribiči ŠRD Markovci smo 2. 5. 2017 organizirali spominsko ribiško - ribolovno tekmo v čast in spomin na svoje pokojne člane. Tekme se je v lepem, vendar malo vetrovnem vremenu udeležilo 49 ribičev. To je bil že 4. memorial po vrsti in tekma za veliki prehodni pokal ŠRD Markovci. Podeljen je bil tudi prehodni pokal za najtežjo ribo. S to tekmo smo se spomnili na naše prerano umrle člane:

Peter KOVAČIČ.................Prvenci

Alojz KOSEC......................Prvenci

Martin MEZNARIČ............Markovci

Janko KUKOVEC................Bukovci

Janez HORVAT..................Bukovci

HVALA VAM - OHRANILI VAS BOMO V LEPEM SPOMINU

Število pokojnih članov se v minulem letu na zadovoljstvo vseh nas ni povečalo, sta pa umrla dva nekdanja člana, ki pa v času smrti nista bila več člana ŠRD Markovci. Dragica Meznarič vdova po Martinu Meznarič-u nam je postregla s pecivom in zainteresirani so lahko dobili tudi pivo.

Pokale za tekmo je sponzorirala firma ZEMELJSKA DELA s. p. Tone PLOŠINJAK iz Male vasi občina Gorišnica "KO LOPATA OMAGA PLOŠINJAK POMAGA" je moto imenovane firme.

Zmagovalec 4. memorialne tekme ter dobitnik velikega prehodnega pokala je postal Ivan LESJAK, ki je ulovil 31,780 kg rib torej prvo mesto

Polda PERGER, ki je ulovil 25,500 kg rib in drugo mesto

Darko VUKOVIČ, ki je ulovil 23,480 kg rib in tretje mesto

SONY DSC

Prehodni pokal za najtežjo ribo je podelila ga. Dragica Meznarič in prejel ga je Maks SAKELŠEK in sicer je njegov ulovljeni krap je tehtal 11,380 kg.

SONY DSC

Iskrene čestitke vsem dobitnikom pokalov vsem ostalim pa hvala za sodelovanje in povabljeni na naslednji memorial v prihodnjem letu.

Ivan LESJAK dobitnik velikega prehodnega pokala: " z dosežkom sem na najboljši in najlepši način počastil spomin na preminule člane in prijatelje, zadovoljen sem z doseženim uspehom, očitno se je tudi meni nasmehnila ribiško-ribolovna sreča"

Maks SAKELŠEK dobitnik pokala za najtežjo ribo: " v tako številčni in kvalitetni konkurenci, kot je bila na tekmi sem z doseženim uspehom več kot zadovoljen, s krapom sem zelo lepo ravnal in upam, da me ponovno obišče na tekmi za cara"

Branko KOSTANJEVEC predsednik ŠRD Markovci: " s tako številčno udeležbo smo ribiči pokazali, da je spomin na pokojne člane še vedno živ in ohranjali ga bomo še v naprej ".

Dragica MEZNARIČ: " res lepo se mi zdi, da se ribiči prav vsako leto s to prireditvijo spomnijo pokojnih članov svojega društva in na tak način obudijo spomin na njih".

Lep ribiški pozdrav DOBER PRIJEM

Ignac Habjanič