3. Ribiška tekma trgovina HAN d.o.o.

3. RIBOLOVNA TEKMA HAN d.o.o. TUŠ ŠPIC MARKET

Kot vsako leto je tudi letos zadnja sobota v mesecu maju rezervirana za ribolovno tekmo firme HAN d. o. o. oziroma za trgovino TUŠ ŠPIC MARKET. Posebnost te tekme je, da poleg treh prvouvrščenih, ki dobijo pokale (zmagovalec dobi še veliki prehodni pokal) vsi nastopajoči-sodelujoči dobijo praktične nagrade, ki jih donira firma HAN d.o.o.. Prijavljenih in nastopajočih ribičev tekmovalcev je bilo 46 . Lanski zmagovalec žal zaradi bolezni ni sodeloval.

SONY DSC

g. Rado PLOHL pojasnjuje : Pred 3 leti sem dal predlog ŠRD Markovci, da firma HAN d.o.o. organizira-sponzorira tekmo v lovu rib s plovcem v ribniku Prvenci, kjer vse nagrade podeli firma in tudi izkupiček od prijavnine ostane in se donira ŠRD za njihove potrebe v tekočem letu. Tudi pogostitev tekmovalcev po končani tekmi je na račun firme HAN d.o.o. Morda zanimivost, da sem prvo leto tudi sam tekmoval in na koncu v svojem sektorju celo zmagal, pa so mi "zlobni" jeziki očitali, da sem organiziral tekmo za sebe in zato sedaj ne tekmujem, oziroma imam preveč dela z organizacijo in logistiko. Veliki prehodni pokal pa mora tekmovalec osvojiti 3 krat, da mu ostane v trajno last.

Po tri urni tekmi in tehtanju je tehtnica pokazala naslednje rezultate:

3. mesto Viktor SLAMERŠEK.............22,580 kg

2. mesto Valter ŠMIT.........................24,540 kg

1. mesto Matej FEGUŠ.......................33,140 kg

SONY DSC

in s tem osvojitev velikega prehodnega pokala do naslednje tekme, ki bo maja prihodnje leto.

g. Branko KOSTANJEVEC predsednik ŠRD Markovci: imeli smo zelo lepo vreme,udeležba ribičev je bila nekoliko večja kot lansko leto, vzdušje ob ribniku in med tekmovajočimi je bilo prijetno in še enkrat hvala g. PLOHL-u za idejo in tudi za donacijo.

SONY DSC

in še g. Darko PLOHL: vesel sem , da je vse teklo lepo po ustaljenem in zamišljenem redu brez problemov, vreme lepo in zelo visoka udeležba ribičev torej dogodek, ki si ga želimo ponoviti tudi drugo leto in še kar nekaj let naprej in že sedaj vljudno vabljeni na tekmo, ki bo konec maja prihodnje leto.

lep ribiški pozdrav DOBER PRIJEM

Ignac Habjanič