ZAKLJUČEK TEKMOVALNE LIGE ŠRD MARKOVCI 2015

ZAKLJUČEK TEKMOVALNE LIGE ŠRD MARKOVCI

V LOVU RIB S PLOVCEM ZA LETO 2015

ŠRD Markovci za svoje člane poleg osnovne dejavnosti, kot je skrb za čiste vode in skrb za ribji zarod poskrbi tudi za druge aktivnosti, (pokalne društvene in odprte tekme, tekmo med vasmi, tekmo med občinami, tekmo za ribiškega cara in letos tudi državno prvenstvo za upokojence) organizira za svoje člane tudi ligo tekmovanja v lovu rib s plovcem. Bolj ali manj redno se tega tekmovanja udeležuje skoraj polovica članov društva.

Liga je razdeljena v dva dela: spomladanski in jesenski del, torej se dobi zmagovalec spomladanskega in jesenskega dela, ter skupni zmagovalec. Vsak del tekmovanja obsega 10 tekem, vendar za uvrstitev šteje le 7 bolje uvrščenih rezultatov. Spomladanski lige se je pričel 26. 04 2015 in končal 30. 06 2015, ter je na njej bolj ali manj uspešno sodelovalo 40 članov- tekmovalcev.

3. uvrščeni Miran ZOREC

2. uvrščeni Janko PETROVIČ

1. zmagovalec Polda PERGER

Tretjega julija je bil zaključek spomladanskega dela z razglasitvijo rezultatov in podelitvijo pokalov prvim trem uvrščenim. Obenem je bil družabni piknik na katerega so bili povabljeni pripadniki zelene bratovščine-lovci LD Markovci in člani konjeniškega društva Nova vas pri Markovcih, ki so se pripeljali z lojtrskim vozom, katerega pa niso vlekli štiri nožni konji kot bi pričakovali, ampak so imeli konje skrite pod pokrovom traktorja. Bilo je zanimivo, pestro in veselo druženje, kjer so tudi ženske pokazale, da znajo loviti ribe. Morda pa bomo prihodnje leto imeli v društvu tudi kako ribičinjo. Se pa od lovcev, pa čeprav smo oboji ljubitelji in varuhi narave razlikujemo v tem, da ribiči svoj ulov lahko spustimo nazaj v vodo, dočim lovci tega ne morejo storiti glede uplenjene divjadi in so si zato omislili streljanje na glinaste golobe.

Tudi ženske so uspešne in dobrodošle v ribiških vrstah

Jesenski del tekmovalne lige se je pričel 7. julija in končal 4. oktobra 2015. Pravila in režim je enak spomladanskemu delu, torej 10 tekem in za uvrstitev šteje 7 rezultatsko uspešnejših. Tekmovalo je 40 članov in rezultat jesenskega dela glasi:

3. uvrščeni Marjan PLOŠENJAK

2. uvrščeni Dušan HORVAT

1. zmagovalec Jože MAJCENOVIČ

Prvi trije tekmovalci v jesenskem delu lige 2015

Jože Majcenovič je tudi skupni zmagovalec lige ŠRD Markovci za leto 2015, za kar je prejel prehodni pokal.

Skupni zmagovalec lige 2015 ŠRD Markovci Jože Majcenovič pravi: Vsekakor sem vesel osvojenega prvega mesta, konkurenca je bila zelo huda, vendar mi je s pomočjo izkušenj in ribiške sreče uspelo premagati vse sotekmovalce.

Predsednik tekmovalne komisije Viktor Slameršek pa dodaja: tekmovanja so bila zelo lepo obiskovana z udeleženci, na visokem fer-play nivoju, brez pripomb in pritožb tekmovalcev, saj je poleg tekmovalnega značaja bil cilj predvsem, da se družimo in imamo lepo ter prijetno.

Predsednik društva Branko Kostanjevec se je na zaključku lige 2015 vsem tekmovalcem zahvalil za udeležbo in prijetno druženje, ter vse povabil na ligo 2016.

ČESTITAMO

Ignac HABJANIČ