Državno prvenstvo v lovu rib s plovcem za upokojence

Državno prvenstvo v lovu rib s plovcem za upokojence

Na osnovi vzorno urejenega tekmovanja v minulih letih (2007 in 2011 ) je DU Markovci od svoje krovne organizacije pridobilo možnost organizacije državnega prvenstva upokojencev v lovu rib s plovcem, ki ga je izvedlo 17.09. 2015 v sodelovanju z ŠRD Markovci v ribniku v Prvencih in ribniku Rogoznica na Ptuju. Na tekmovanju je sodelovalo 12 ekip, ki so preko svojih pokrajinskih zvez zmagale na izbirnem tekmovanju in tako pridobile pravico tekmovati na državnem prvenstvu za prvaka v lovu rib s plovcem.

Predsednik DU Markovci Anton Majerič pravi : " V DU Markovci se trudimo aktivno sodelovati v pokrajinski, kakor tudi v Slovenski upokojenski organizaciji (ZDUS). Zato smo se tudi letos odločili, da z organizacijo državnega ribiškega tekmovanja pomagamo pri soustvarjanju športnih aktivnosti v naši stanovski organizaciji. Sicer je to dokaj velik zalogaj, ker pa uspešno sodelujemo z ŠRD Markovci in RD Ptuj in imamo med upokojenci kar nekaj uspešnih ribičev smo tekmovanje po organizacijski plati izpeljali brez pripomb nastopajočih ribičev ".

Organizacija je bila na zavidljivem nivoju in tudi po tekmovalni plati ni bilo slabo, saj so " doma" ostala vsa tri prva mesta v ekipni konkurenci in sicer : 3. mesto MARKOVCI, 2. mesto BUDINA BRSTJE 1. mesto PTUJ.

Lesjak Ivan ŠRD Markovci pa je bil absolutni zmagovalec v sektorju B in drugouvrščen med vsemi nastopajočimi.

Ivan Lesjak ŠRD Markovci- dobitnik zlate medalje, kot zmagovalec sektorja B.

Ekipa DU Markovci, ki je dosegla tretje mesto na državnem tekmovanju v Prvencih, 17.9.2015.